BURRITO MET LAMSFILET

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Voorbereiding
Snijd de lamsfilet in 4 gelijke stukjes en bestrooi met zout en peper. Plaats het vlees 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Haal het lamsvlees vervolgens uit de oven en laat het enkele minuten rusten. Pel en halveer de roze ui en snijd in halve ringetjes. Halveer de knoflook, verwijder de kiem en hak fijn. De worteltjes wassen, schillen en in kleine blokjes snijden. Verwijder van de lente-uitjes het buitenste blad, was in lauwwarm water en snijd in kleine stukjes. Borstel de shii-take schoon, verwijder de steeltjes en snijd in dunne reepjes. Hak de korianderblaadjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de roze ui, lente-uitjes, worteltjes, shii-take en knoflook enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper, laat het gerecht nog enkele minuten garen en vermeng met de koriander. Haal vervolgens de groenten van het vuur, voeg het broodkruim toe en zet het geheel koud weg.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel op het midden van de wraptortilla’s een beetje van het groentemengsel, leg hierop de stukjes lamsvlees en bestrooi met de rest van het groentemengsel. Rol de burrito?s stevig op en smeer de buitenkant in met olijfolie. Leg de burrito’s op een ovenplaat en laat deze 4 minuten in de oven garen.
Aandachtspunt
. Leg de burrito’s met de naad naar beneden op de ovenplaat.

Vlees_1_burrito_met_lamsfilet

Benodigdheden:

700 g lamsfilet 1 theelepel korianderblaadjes
1 roze ui 30 g broodkruim
4 wraptortilla?s 0,5 dl olijfolie
2 lente-uitjes een half teentje knoflook
2 worteltjes peper en zout
30 g shii-take