GEGRATINEERDE OESTERS

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Voorbereiding
Maak de oesters open: steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier losjes van elkaar en vang het oestervocht op. Verwijder de platte schelp, snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los en haal ze uit de schelpen. Maak de oesters eventueel schoon, was de bolle schelpen, leg de oesters er weer in en verdeel ze over een bakplaat.
Bereidingswijze
De roze ui pellen, halveren en in fijne ringetjes snijden. Kneus de peperkorrels. Was de lente-uitjes, haal het buitenste blad eraf en snijd schuin in dunne plakjes. Rasp de schil van de citroen. Fruit de roze ui, lente-ui, citroenschil en peperkorrels in de boter zonder te kleuren. Blus af met het oestervocht, breng aan de kook en voeg al roerende met een garde de eidooier toe. Laat in een paar minuten gaar worden en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het mengsel over de oesters en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer de oesters goudbruin onder de grill en serveer direct.
Aandachtspunt
. Na aankoop moeten de oesters koel (3-5 °C) in het mandje (nooit in water) bewaard worden.

Vis_1_gegratineerde_oesters

Benodigdheden:

24 oesters (fine de claire) 4 lente-uitjes
1 roze ui 30 g geraspte Parmezaanse kaas
1/4 citroen (liefst biologisch) zout
5 g roze peperkorrels versgemalen peper
30 g boter
2 eidooiers