GEVULDE PAKSOIBLADEREN

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Vegetarisch

Voorbereiding
De roze uien pellen, halveren en in ringetjes snijden. De knoflook pellen, halveren, kiem verwijderen (deze smaakt bitter) en fijnhakken. Haal de groene bladeren van de paksoi af, laat deze in kokend water heel even blancheren en koel gelijk af in koud water. Snijd de stengels van de paksoi in kleine stukjes. De paprika wassen, halveren, zaden en zaadlijsten verwijderen en in stukjes van 2 cm snijden. Verwijder de stelen van de oesterzwammen en snijd ze in reepjes. Snijd de basilicumblaadjes in kleine reepjes.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de arachideolie in een wok of koekenpan. Roerbak de roze uien, knoflook en paprika 1 minuut zonder te kleuren. Voeg paksoi, oesterzwammen en kerriepoeder toe en roerbak ongeveer 2 minuten totdat de paksoi beetgaar is. Haal de pan van het vuur, breng op smaak met wat zout en peper en voeg basilicum toe. Laat het roerbakmengsel op een vergiet uitlekken en verdeel over de geblancheerde paksoibladeren. Vouw de bladeren dicht (gebruik eventueel keukentouw). Bestrooi de pakketjes met een klein beetje peper en zout en verwarm 5 minuten in de oven op 150 °C.
Aandachtspunt
. Smeer de pakketjes eventueel in met een beetje boter of olie om uitdrogen te voorkomen.

Bijgerecht_1_paksoi

Benodigdheden:

1 paksoi mespuntje kerriepoeder 4 blaadjes basilicum
2 roze uien 0,5 dl arachideolie
1 teentje knoflook zout en peper
1 rode paprika
100 g oesterzwammen